Periete svoju podprsenku správne? Budete prekvapená, čo sa môže stať, ak nie!

Periete svoju podprsenku správne? Budete prekvapená, čo sa môže stať, ak nie!

Podprsenka je dôležitou súčasťou ženského oblečenia už takmer dve storočia. Dnes už existuje mnoho rôznych typov a druhov podprseniek, ktoré by ste si mali starostlivo vybrať, aby vám poskytli potrebnú podporu a zvýraznili vaše ženské tvary. Aby vám čo najdlhšie vydržali, mali by ste sa o ne dobre starať. Pranie podprsenky sa od toho bežného odlišuje – vedeli ste, ako?

Periete svoju podprsenku správne? Budete prekvapená, čo sa môže stať, ak nie!
(zdroj: unsplash.com)

Ručne alebo na jemnom praní

Podprsenky by sa mali prať ručne v teplej vode s jemným pracím prostriedkom. Nemali by ste ich prať s ostatným oblečením, aby sa nepoškodili. Po každom vypraní ich treba dobre vypláchnuť a vysušiť vo vodorovnej polohe na rovnej ploche.

Ak sa pýtate, ako často by ste podprsenky mali prať, tak odpoveď je po každom opotrebovaní. Ak ju napríklad máte na sebe celý deň, mali by ste ju večer oprať. Inak sa na nej budú naďalej hromadiť baktérie, pot a nečistoty.

V prípade, že nemáte čas a trpezlivosť prať každý deň podprsenky ručne, odporúčame aspoň dodržiavať pokyny na štítku. Väčšinu podprseniek môžete prať v práčke na nízkom stupni a jemnom praní. Sušiť by sa mala následne na vzduchu, nie v sušičke. Do úvahy berte aj materiál, z ktorého je konkrétna podprsenka vyrobená, pretože pri niektorých je treba postupovať špeciálne.

Od infekcií k strate funkčnosti

Špeciálnou kategóriou sú športové podprsenky, ktoré sa odporúča prať ešte častejšie, najlepšie po každom použití. Pri športových aktivitách sa totiž pot a nečistoty hromadia omnoho rýchlejšie a častejšie.

Čo sa môže stať, ak starostlivosti o podprsenky nevenujete dostatok času? V prvom rade vedie mastná a špinavá podprsenka k nepríjemnému zápachu. To je však to menšie “zlo” – hromadenie baktérií a plesní spôsobuje okrem iného podráždenie pokožky a zvyšuje riziko vzniku infekcií.

Pravidelné pranie podprsenky okrem hygieny napomáha aj udržiavaniu jej tvaru a funkčnosti. Ak totiž neperiete podprsenku dostatočne často, jej tvar sa môže deformovať, elastické pásiky rýchlejšie opotrebovať a podporná účinnosť poprsenky znižovať. Samozrejme, na to, aby podprsenka dlho vydržala, musí byť aj kvalitná. Na nákup tých najkvalitnejších podprseniek môžete využiť napríklad tieto zľavy a zľavové kódy, ktoré odporúčame.

Aj správne uloženie pomáha

Priamy kontakt so ženskými prsiami, ktorý podprsenka denne má, vám môže pri jej nedostatočnom čistení spôsobiť mnohé problémy. Ak začnete pozorovať podráždenie, začervenanie alebo svrbenie v oblasti prsníkov, neváhajte a poraďte sa s lekárom.

Dôležité nie je len pranie, ale aj ukladanie podprseniek. Nie je dobré skladať ich dokopy v šuplíku alebo len tak hodiť do skrine, pretože by mohlo dôjsť k ich deformácii. Ak máte len jednu podprsenku, ktorú nosíte každý deň, rýchlo sa opotrebuje a stratí tvar. Mali by ste preto mať dostatok možností na striedanie.

V konečnom dôsledku je teda starostlivosť o podprsenky dôležitá nielen pre zachovanie ich životnosti, ale hlavne pre pohodlie a podporu, ktorú poskytujú. Treba si dať preto pozor na to, ako sa o ne staráme, a venovať im dostatočnú pozornosť, aby nám vydržali dlhšie a aby sme sa vďaka nim cítili pohodlne a sebavedomo. Čo je predsa lepšie, ako dať si sexy dvojdielne plavky, v ktorých na vás môže každý muž nechať oči, a chutný drink na pláži – nalepšie recepty na miešané nápoje nájdete aj tu.